Tankar. Djupa sådana.

Hur många av er förstår känslan av att aldrig vara nöjd med sig själv? Känslan av att aldrig ha självförtroende att visa vem man verkligen är.

Varje dag tittar jag mig i spegeln och ser en människa som har så mycket inom sig men som aldrig vågar visa det. Rädsla.

Jag har inte kontroll över mig själv ibland. Jag har gjort så mycket dumt mot mig själv som jag har tagit skada av, både fysiskt och psykist. Jag vet egentligen inte varför det har blivit så här.

Jag är övertygad om att jag lider av en ätstörning.
Jag har satt diagnos på mig själv, vilket man kanske inte ska göra. Jag vill ha hjälp och jag behöver det. Men jag är så rädd. Jag vill fixa det på egen hand, men det går inte så bra. Jag hetsäter, jag går upp och ner i vikt, jag får fruktansvärd ångest då jag äter för mycket, jag tänker konstant på min vikt, är sjukt fixerad av min kropp, jag får för mig att jag väger över 100kg etc etc.

Jag vill med mitt hela hjärta bli frisk från detta och acceptera mig själv precis som jag är, men jag tror inte jag kan klara det på egen hand.

Vi hörs lite senare, måste rusa. Skriver mer senare hur jag känner.


Ser gravid ut

Godmorgon alla mina 8 unika läsare (tjoho). När jag vaknade för en stund sedan såg jag gravid ut. Min mage var sjukt uppsvullen sedan igår.. Inte roligt alls.. Antar att min kropp var helt oförberedd på chocken av mat igår. Vill inte att detta ska hända igen. Ikväll står Valborg inför dörren = fest och mat. Antagligen blir det samma visa igen ikväll, men jag ska göra mitt yttersta för att försöka ta det lugnt.

Om någon timme ska jag iväg och sjunga gospel. I regnet.. Hoppas det klarnar upp innan dess.. Ska iväg om drygt en timme så jag hoppas det ger sig. Det ska bli riktigt kul!

 


DÖÖ

Ingenting känns bra. Jag är proppmätt och håller på att spy, har ätit så sjukt mycket ikväll att jag inte vill skriva upp det. Mår skitdåligt över det. Struntar i det här idag. Nya tag imorgon. Godnatt.


FEST!

Syntestet gick kanon! Pust... Det känns riktigt skönt. Det gick på max 5 minuter och allt verkade bra. Var på stan i några timmar, sen gick jag hem för att plugga lite. Nu har jag tagit mig ett litet mellanmål och håller på att förbereda mig för festen som jag ska på ikväll! Det ska blir jätteroligt! Det kommer att bjudas på grillat och potatisgratäng och det ska bli riktigt smaskigt. Onyttigt men gott..

Köpte ett nytt armband och en ring på stan. Kände för att ha något nytt och fräscht (stavning?) till kvällen så jag gick lös på en affär. Det är sällan jag köper något till mig själv. Okej, köpte träningskläder här om dagen men det var ett undantag.
Blev även fundersam när jag var på Lindex. Såg två människor som såg misstänksamma ut. Kvinnan plockade ner en massa smink i en korg, medans mannen stod bredvid och nickade åt henne när jag gick förbi. Sedan gick hon omkring och "tittade" på badkläder. Sedan gick hon tillbaka till sminket och plockade igen. Jag såg att hon såg mig. Jag tittade flera gånger. Jag gick efter ett tag, men jag känner mig ganska säker på att dom stal något. Men vad ska man göra liksom..

Nu ska jag göra mig klar för partyt! Alkoholfritt för min del!


Tränar för fullt

Har precit satt i mig en tallrik havregrynsgröt. Innan det tog jag mig en härlig halvtimme på motionscykeln. Enligt den brände jag typ närmare 400 kcal, men det kan man ju kanske ta med en nypa salt. Nu väntar en härlig dusch, sen bär det av mot stan för presenthandling! Klockan 14.45 ska jag som sagt på synundersökning och ja, jag är fortfarande nervös!

Tänkte bara säga att en gång i veckan väger jag mig och eftersom jag startade i måndags så väger jag mig på måndag. Hoppas även på ett bra resultat. Blir det inte det så ger jag inte upp!



Skulle inte klaga om jag hade Jillian Michaels kropp!


Vacker kvällshimmel

Titta vad vacker himlen var igårkväll!♥


Träning och mat 28/4

Ännu en dag avklarad. Härligt! Ska alldeles strax gå och lägga mig, men ska skriva klart ett brev till en vän först. Imorgon ska jag på synundersökning. Är lite nervös då jag har en känsla av att det inte kommer gå helt felfritt. Men jag får hoppas på det bästa.

Träning och mat idag:

- Tonfiskröra med fullkornspasta

- En bit köttfärspaj med pizzasallad
- Två äpplen
- 6 st godisar
- Vatten och en kopp te

- Promenad ca 45 minuter
- Badminton 1 timme


Härlig dag.

Idag har jag haft en jättebra dag. Tränat bra, städat hela mitt rum, startat upp min slutproduktion i teckenspråk och umgåtts med en kär vän. Känns riktigt bra att jag tagit tag i slutproduktionen. Har gjort klart en fjärdedel. Ska göra de tre andra delarna under de sista dagarna av lovet, sen har jag en hel vecka att träna in hela berättelsen. Perfekt!

Har ett litet problem just nu.. ÄR FRUKTANSVÄRT GODISSUGEN! Ska se vad jag kan göra åt det problemet.. En godis kan ju räcka. Har ätit tre godisar idag redan. Men som jag sagt förut så fokuserar jag mest på träning, maten tänker jag också på såklart, men inte lika mycket. Vill kunna njuta av maten. Inte så att jag trycker i mig alldeles för mycket mat, men något kan jag unna mig. Huvudsaken jag tränar känner jag.

:)


Städa och plugga

Det blev en härlig promenad i lite drygt 40 minuter, mycket skönt! Sedan kom jag in och lagade ordning en smarrig tonfiskröra med fullkornspasta! Nu ska jag börja städa eftersom mitt rum ser ut som ett bombnedslag och motionscykeln har övergått till klädhängare = inte bra. Sen måste jag ägna resten av tiden till plugg..

Då var det bara att börja då!


Jag skiner tillsammans med solen

Då var det en ny dag igen, en fin och solig dag för min del. Jag känner mig så glad, framförallt att jag köpte nya träningskläder igår. Det känns riktigt bra att få en kick av det! Nu känner jag att jag vill träna mer för att jag har så snygga och sköna kläder! Är mycket nöjd över mina inköp och det var helt klart värt att plånboken blev en aning luftigare.
 

Nu ska jag ta mig en uppfriskande promenad i solen och sedan blir det plugg för hela slanten.


Detta är jag i slutet av maj förra året, runt 65-66kg


Mat och träning

Ja, då var det kväll igen, eller snarare mitt i natten. Ska alldeles strax dra mig till sängen och sova ut. Imorgon tar jag en härlig promenad innan frukost igen. Resten av dagen kommer jag att plugga teckenspråk. På kvällen så blir det badminton, tyvärr ingen seriös träning med tränare då det är påsklov, men det kan bli kul ändå.

Detta har jag ätit och tränat idag:

 -Två små burkar pizzasallad
- En hårdbrödmacka med kalvsylta
- Drygt en halv nachotallrik (alltså tacos, med grönsaker)
- Lite spagetti carbonara
- 4 godisar
- Vatten

- Promenad 50 min
- Motionscykel 15 min


Mamma och jag beställde in varsin maträtt men vi båda vart trött på våra egna efter drygt halva så vi bytte med varandra. Hon fick min nachotallrik och jag hennes pasta.

Godnatt!


Nya träningskläder!

Här kommer ett par bilder på mina nyinköpta träningskläder!


En turkos härlig tröja för 199kr!


En störtskön sport-bh och ett par nya springbyxor då mina gamla är för stora!

Allt är från Stadium!


Shopping!

Nu är jag nyss hemkommen efter en lång och tröttsam shoppingdag. Är sisådär 800kr fattigare också, men jag lovar att varenda krona gick till något bra! Jag gick lös på Stadium och köpte träningskläder för 750kr! Jag blev så less att gå i vanliga klädaffärer då jag kände att inget passade mig, så jag bestämde mig för att ändra på det. Vill att detta ska vara sista gången jag får ångest av att gå i klädaffärer.
Bilder kommer upp senare när jag laddat batteriet på kameran!

Var på ÖoB också, där köpte jag tandborstar och tuggummin. Var väldigt nära på att köpa en liten chokladbit, men jag stannade upp och tänkte: Vad får jag ut av att äta den här egentligen? Ingenting. Sedan la jag tillbaka den och gick mot kassan och sträckte på mig och kände mig stolt. Om bara folk runt omkring mig kunde ha förstått hur duktig jag precis varit och hur stolt jag var över mig själv. Men jag nöjde mig med att känna den känslan helt själv, jag njöt.

Nu ska jag på kör och få ett underbart slut på denna dag ♥ 


Fullspäckad dag.

Som rubriken lyder, fullspäckad dag! Började dagen med en 50minuters promenad, sedan hoppade jag på motionscykeln och cyklade i en kvart. Sedan blev det dusch och sedan mat! Ska alldeles strax iväg på en shoppingdag, hoppas jag hittar något! 18.30 har jag kör också, så ja, min dag är fullspäckad!

 


Mission failed?

Godkväll ute i stugorna! Har precis kommit hem efter ett par härliga timmar med underbara vänner. Begav mig dit efter jag varit på körskolan. Tyvärr ramlade jag i en liten fälla hos mina vänner, ett par nävar chips och några chokladgodisar slank ner. Menmen, ska försöka att inte gråta floder över detta, nya tag imorgon. Försöker väl fokusera mest på träning. Menar såklart inte att jag kan sitta och äta vad som helst bara för att jag tränar, men jag tycker jag kan unna mig lite godsaker då och då. Nu har jag ju till och med påsklov.
Äh, ska sluta hitta bortförklaringar. Jag åt lite mycket idag, fine, det löser sig.

Ska alldeles strax hoppa i säng men först ska jag smida lite planer och fixa lite. En vän som bor väldigt långt ifrån mig har fyllt år och jag vill göra henne riktigt glad. Det ska bli kul! Men först skriver jag upp vad jag ätit, om jag kommer ihåg allt.


- Havregrynsgröt med mjölk, kanel och banan
- Tre kakor, en bit rulltårta och ett kex
- En varmkorv med bröd
- Rester från gårdagen, salsakyckling och fullkornspasta
- Ett par nävar chips och några Never stop
- Vatten och en festis

- 45 minuters promenad

 

Nya tag imorgon! Godnatt!


Attans, jag åkte dit.

Behärska sig var det ja. Jag försökte, behärskade mig heeelt ok om man jämför med vad som skulle kunna ha hänt. Men det är okej, man lär sig av sina misstag, jag försöker ta det lugnt, inte stressa igång allt. Försöker tränga bort skuldtankarna, dom behöver jag inte. Det är bara att fortsätta kämpa! Har ju faktiskt motionerat idag så det jämnar kanske ut sig. Och man måste ju äta mat också.

 

Ikväll blir det övningskörningskurs! Det ska bli skönt att få det gjort så jag kan börja övningsköra någon gång. I augusti fyller jag 18 och det vore skönt att kunna köra upp då. Kanske inte hinner bli klar tills dess, men försöka kan man ju alltid. Har ju hela sommaren på mig att övningsköra och plugga teori.
Är lite nervös, men det ska nog gå bra! Ha en fin kväll! KRAM


Uppfriskande.

Har precis ätit frukost och tagit en dusch efter en härlig promenad i blåsvädret! Det blev en sväng på 45minuter innan frukost. När jag kom in igen så gjorde jag mig lite havregrynsgröt, gott! Ska strax iväg på ett litet föresenat födelsedagsfika hos en vän. Där kommer det finnas gott fika.. Bestämmer mig för att välja det jag tycker om allra, allra bäst och äta bara det. Det kallas för att behärska sig, vilket jag inte är så bra på, men det går att ändra på!

Kram!

Mat och träning

Då var första dagen avklarad. Den har gått bra, kanske inte helt exemplariskt, men bra. Jag tror jag ska sluta att sätta så höga krav på mig själv, det är kanske det som har satt käppar i hjulet. Men självklart har jag mina mål som jag vill uppnå, men dom är realistiska.

När jag kommit under 70kg så ska jag köpa mig ett par nya skor tänkte jag! Ett par nya converse hade jag tänkt mig. Om jag ska ha höga eller låga har jag inte bestämt mig för ännu, inte vilken färg heller, men jag är lite småsugen på mörkblåa! Eller kanske vita? Hm... får fundera på det tills det är dags.

Här kommer en redovisning på vad jag ätit och tränat idag:

- Havregrynsgröt med mjölk, banan och kanel,
- Tunnbrödmacka med gravad lax
- Äpple
- Hårdbrödmacka med kalvsylta
- Salsakyckling med fullkornspasta
- Vatten och en kopp te

- 20 minuters promenad innan frukost
- 7 minuter på trampmaskin
- några övningar på pilatesboll




Nuvarande vikt.

Det är kanske inte med värsta leendet jag berättar vad jag väger just nu. Men jag får acceptera det och jag vet att jag kan göra något åt det. Jag har fått acceptera att jag inte har kunnat fokusera på min vikt under en längre tid. Men under den tiden har jag fått lära mig ett och annat om livet, något som jag kan leva på länge. Har lärt mig att vara tacksam över allt jag har i livet och att allt inte kan vara perfekt hela tiden. Man måste tillåta sig själv att man inte kan vara på topp hela tiden. Livet har sina berg och dalar. Men under allt är man alltid ok, ett oförändrat ok.

Min vikt just nu är inte den bästa, men det känns som det viktiga just nu är att jag har tagit steget att göra något åt det. Och den resan börjar nu.

Nuvarande vikt: 73kg



Nu kör jag!


Dag 1

Godmorgon!
Visserligen är väl inte påskhelgen över ännu, men jag kör igång ändå!
Klockan är nu strax efter 11 på förmiddagen. Har inte klivit upp ur sängen än. Kände för en riktig sovmorgon. Tänkte börja dagen med en liten promenad INNAN frukost. Har hört att det ska vara bra. Tar mig ett glas vatten eller två, sen bär det iväg ut i solen i kanske 20minuter. Det blir inte tal om någon power walk, bara en promenad i min egen takt. Mitt mål är att göra det resten av veckan. Självklart blir det någon annan träning också.
Nästa vecka övergår jag till en kort joggingtur hade jag tänkt, men då kanske jag äter frukost innan så jag inte får något blodsockerfall eller något.

Upp och hoppa nu! Och ut i solen!


Oj oj oj..

Ser en väldigt stor anledning till att börja blogga igen.. Så därför börjar jag igen efter påskhelgen!
Just nu känner jag mig helt uppblåst och har gått upp 8kg. En väldigt jobbig situation, men jag vill med hela mitt hjärta ändra min livsstil som jag har nu, till en bättre.
Jag har insett att jag KAN gå ner i vikt men inte behålla den. Jag vet vilket snesteg jag gjorde när jag började gå upp i vikt igen, men jag insåg det inte då. Tror chansen är större att jag fixar det fullt ut nu.

Det vore jättekul att få några peppande kommentarer!
Ha en fortsatt trevlig påsk kära vänner så hörs vi snart igen!


RSS 2.0